Akdeniz Ekmeği

Akdeniz Ekmeği

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı su
  • 30 gr yaş maya
  • ½ kg un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı küp kuru domates
  • 1/2 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
  • 10 adet bütün zeytin

Tarif

Mayayı suyun bir kısmıyla ve bir tatlı kaşığı şeker ile eritin.

Unu, tuzu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.

Kalan suyu ilave edin.

Biraz yoğurup dilimlenmiş zeytinleri, küp kuru domatesleri ve dilediğiniz kadar biberiyeyi ilave edip yoğurmaya devam edin.

Şekil verip üstünü kapatarak yarım saat bekletin.

Önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişirin.

Fırından çıkınca sertleşmemesi için zeytinyağı sürebilirsiniz.